Program: L - V : 10 - 17
Contact: 0722458313
Program: L - V : 10 - 17 • Contact: 0722458313
3.png1.png2.png
FILTRE DE APA POTABILA SI ACCESORII
Regulament pentru distribuitori
visa master-card

Apa alcalina ionizata


Apa curata pentru corpul nostru

In timpul vietii, omul foloseste 75 tone de apa. 80% din boli le bem, adica le primim prin apa. Dintre toate substantele existente pe Terra, apa, datorita proprietatilor sale fizice si chimice , ocupa un loc exclusiv in natura si joaca un rol important in viata omului.

Muschii nostri contin 70% apa, sangele 82%, oasele contin circa 25%, iar creierul nostru 85%. Daca corpul nostru nu primeste destula apa, acesta va trebui sa recicleze substantele care contin deja apa, asta insemnand sa le refiltreze prin rinichi, suprasolicitand ficatul si rinichii.

Apa este elementul care extrage nutrientii din alimente, transportandu-i pana la sange, reface fluidele vitale si totodata ajuta organismul la detoxifiere. Deshidratarea este una din principalele cauze ale retentiei apei in organism. Corpul este fortat sa retina apa daca nu primeste destula – mecanism de autoconservare al organismului. Deshidratarea este adesea cauza principala a durerilor cronice, incluzand durerile de cap si artritele: in primul rand datorita concentrarii acizilor si a recircularii toxinelor prin organism, iar in al doilea rand datorita uscarii stratului lubrifiant al tesuturilor fasciale, cauzand frecarea intre tesuturi de unde si aparitia inflamarii si a durerii.

Proportional cu volumul de apa care intra in stomac, este secretat de catre tractul intestinal un hormon / neuro-transmitator "motilina" care poate fi masurat in sangele aflat in miscare. Motilina produce miscari ritmice de contractie si relaxare ale tractului digestiv - peristaltismul. De aceea deshidratarea poate fi cauza durerilor abdominale, a constipatiei si a colicilor. Fluxul osmotic al apei prin membrana celulei poate genera energie "hidroelectrica" care este transformata si depozitata in acumulari de energie, fiind important pentru toate procesele celulare incluzand neurotransmisia.

Deci cata apa trebuie sa bem? Multe persoane autorizate sustin un consum de 8 – 10 pahare pe zi (2 – 2,5 litri), dar consumul poate varia in functie de marimea corpului, de activitatea fizica depusa si de tipul de alimente consumate. Altii recomanda aproximativ 1 litru de apa pentru fiecare 25 de kg corp, dar daca suferiti de vreo boala, constipatie sau doriti sa va detoxifiati, ar trebui sa dublati aceasta cantitate.

Medicii si savantii Japonezi nu sa-au multumit insa cu acest fapt si au pus in prim plan compozitia si proprietatile lichidului corpului uman. Cu aproape 50 de ani de experienta in acest domeniu au demonstrat ca este benefic si foarte important ca calitatea apei consumate sa fie asemanator cu calitatea apei din organism.  

Daca nu beti apa curata, corpul dvs. va trebui sa o curete pentru dumneavoastra, pe langa toate celelalte functii ale sale. Avem nevoie de asemenea de apa sanatoasa. Adica apa care imbunatateste sanatatea fiind benefica pentru organism. Statiile de tratare a apei pot adauga legal pana la 50 de diferite substante in apa de la robinet pentru a o "purifica". Printre substante se numara varul nestins, sulfatul de aluminiu, clorul, hidroxidul de calciu, soda caustica, dioxidul de carbon, carbonatul de sodiu, sulfatul feros si sulfatul feric, carbunele activat praf sau granule, silicoflorura de sodiu, polielectroliti, amoniacul, fosfatii, sulfatul de cupru, permanganatul de potasiu, hipocloritii, clorura de sodiu, argilele. Dezinfectia apei poate avea efecte nedorite prin persistenta in apa potabila a unor substante folosite la tratarea ei sau subprodusi ai acestora, cum sunt clorfenolii, haloacetonitrilii sau trihalometanii (in cazul clorinarii) respectiv aldehidele, fenolii si acizii carboxilici.


In mod natural corpul uman se regaseste in forma usor alcalina (pH 7.35 – 7.45 in general). Valoarea pH pe scurt inseamna concentratia ionilor de hidrogen in lichidul corpului uman. Valorile sunt pe o scala de la 1 la 10, valoarea 7 fiind neutru,granita de mijloc dintre cele doua extreme. Valorile sub 7 se numeste acidoza, concentratia ionilor  pozitivi fiind mai mare. Valorile peste 7 inseamna o concentratie mai mare a ionilor negativi si se numeste alcalinizare.

Tot mai multe studii arata ca in spatele bolilor se afla acidoza. In ciuda eforturilor sale de autoreglare, dieta noastra formata in principal din alimente acide (carne, produse lactate, zahar si produse indulcite, faina alba si produse de pastiserie, paste, cafea, ceai, grasimi trans si aditivi intalniti in majoritatea alimentelor preparate si preambalate) si stresul zilnic afecteaza mecanismele de reglare a nivelului Ph-ului, conducand spre aciditate.


In cazul in care alcalinitatea din corp scade si excesul de acid nu mai poate fi neutralizat sau eliminat, dezechilibrul persista si provoca probleme de sanatate. Cand corpul este acid, putin sau deloc alcalin, ceea ce ar reduce acidul care se infiltreaza in tesuturi, organe si articulatii - are loc acidoza.

In tabelul de mai jos sunt prezentate cateva valori al pH-lui:

                           

Fazele aciditatii:

Faza 1.

Datorita unor tulburari fizice sau mentale, echilibrul acido-bazic al organismului se schimba, scazand valoarea de pH al organismului.

Faza 2.

Ca rezultat al pH-lui scazut al organismului, se schimba structura tesuturilor, devin bolnave.

Faza 3.

Celulele se transforma in bacterii, ciuperci, defapt creaza conditii favorabile pentru patrunderea eventualelor microorganisme din afara.

Faza 4.

Bacteriile si ciupercile se inmultesc exploziv in organism. Consuma nutrientii, glucidele, grasimile si proteinele din organism si ca rezultat al metabolismul lor intoxica si aciduleaza si mai mult organismul, distrugand tot mai multe tesuturi si in final tot organismul. Inbolnavesc si distrug tot organismul.
  
                                                
   

Apa ionizata
- este apa de la robinet, filtrata foarte bine pentru a indeparta toate impuritatile si apoi ionizata prin electroliza cu ajutorul unor electrozi din titan acoperiti cu platina. Apa ionizata obtinuta cu ajutorul ionizatorului poate fi alcalina - cu un pH mai mare de 7 si ORP -250...-350 mV, sau acida - cu un pH mai mic decat 7 si ORP +700...+900 mV. Apa alcalina cu un pH cuprins intre 8.5 si 9 este benefica organismului avand un efect antioxidant si antiimbatranire si este puternic hidratanta datorita dimensiunilor mai mici ale moleculelor de apa care pot fi absorbite mai usor de organism. Apa alcalina poate sa neutralizeze efectiv acizii din sange si tesuturi. Apa este incarcata cu ioni negativi care functioneaza ca un puternic antioxidant, curatand radicalii liberi, neutralizand substantele toxice din sange (toxinele sunt incarcate pozitiv). Aceasta apa ofera organismului hidratarea, mineralizarea, alcalinizarea si detoxifierea de care are nevoie. Apa acida cu un pH cuprins intre 5.5 si 2.3 are un efect antibacterial, putand fi folosita la spalat pe maini, spalatul ustensilelor din bucatarie, spalatul fructelor si legumelor si pentru a dezinfecta taieturi si rani minore.

Cum se prepara apa ionizata?


Apa ionizata se prepara cu electroliza. Tehnologia electrolizei este cunoscuta de mult timp si se foloseste pentru obtinerea unor produse electrochimice in industrie. Esenta procesului:

Celula folosita pentru electroliza este impartita in doua printr-o membrana semipermeabila. Pe electrodul negativ(catodul), din ionii hydroxonium(H3O+) rezultat din moleculele de apa, se formeaza gaz de hidrogen, care molecula contine 1 atom de oxigen si 3 atomi de hidrogen. Ionii de hydroxonium acumulate facand ca apa sa devina acida. Ionii de hidroxil(OH-), acumulati in jurul catodului, au un atom de oxigen si un atom de hidrogen-fac ca apa sa devina alcalina. In esenta in timpul electrolizei apa se descompune in hidrogen si oxigen si in celula, despartita in doua de membrana semipermeabila, se produce apa alcalina si apa acida.

                                           

Oxigenul de pe partea alcalina leaga doar un singur hidrogen, ramanand cu o incarcare libera (-). Acest lucru face posibil ca sa lege radicalii liberi(cu sarcini incomplete) din organism si sa incetineasca capacitatea de reactie chimica al acestora, adica sa-l neutralizeze.

Apa, intrand in ionizator, trece printre electrozi de titan inveliti cu platina unde mineralele din apa, in timpul electrolizei, primesc extra sarcini, transformand in ioni. Ionii in functie de incarcare(pozitiva sau negativa) sunt despartite de membrana semipermeabila dintre electrozi. In acest fel apa acida si alcalina rezultat prin electroliza ies pe tuburi separate din ionizator. Apa alcalina il consumam iar cea acida va fi degajata in canalizare.

                                               


Spre ionizatoare >>>


[Citeste mai mult]
Contact / Newsletter
Informatii utile:
Social media
Magazin de prezentare:
Oradea, strada Ady Endre nr.4
0722458313
0770122771
0259445152
Pentru a primi ultimile noutati introduceti adresa de e-mail
Informatii utile:
Contact / Newsletter
Magazin de prezentare:
Oradea, strada Ady Endre nr.4
0722458313
0770122771
0259445152
Pentru a primi ultimile noutati introduceti adresa de e-mail
Social media
Copyright © topfiltreapa.ro 2018
Created by Stevenson design