Program: L - V : 10 - 17
Contact: 0722458313
Program: L - V : 10 - 17 • Contact: 0722458313
topfiltre camera
3.png3.png1.png2.png
FILTRE DE APA POTABILA SI ACCESORII
Regulament pentru distribuitori
visa master-card

Sisteme de filtrare pentru puturi forate

In cazul puturilor forate sau sapate se ridica problema: ce bine ar fi daca s-ar putea transforma apa din puturi in apa potabila. S-ar putea economisi factura de apa sau pretul apei imbuteliata, iar foratul putului trebuie platita o singura data. Incepe sezonul cald si proprietarii se gandesc cum sa rezolve sistemul de filtrare la puturile forate(sau sapate).

Prima data duceti apa din put la analiza!

Este foarte important, pentru ca altfel nu stim ce sa eliminam din apa. In Romania in majoritatea cazurilor apa din puturile forate este dura si contin fier/mangan peste limita admisibila (fier max.200 µg/l / mangan max.50 µg/l).Dupa fier si mangan urmeaza nitriti/nitrati iar in partea vestica a tarii continutul de arsen depaseste valorile admise! Deci la aceste rezultate trebuie sa ne pregatim sufleteste. Rezultatele analizelor vor indica detailat aceste valori si in functie de rezultate obtinute putem sa ne orientam ce sistem de filtrare sa folosim. La valorile mult peste limitele admisibile, trebuie sa ne gandim bine la cheltuielile ce implica implementarea unei asemenea sistem de filtrare. Aici nu sunt miracole! Din pacate nu exista sisteme de filtrare care in orice conditii si permanent sa asigure apa potabila absolut sigura.


Ce produse sunt recomandate pentru filtrarea apei din puturile forate?

Este foarte important, ca nici folosirea produselor prezentate mai jos nu garanteaza in totalitate si in toate conditiile filtrarea sigura al apei!

         Datorita preciziei de filtrare de 75 sau 100 microni retin impuritatile ”mari”. Datorita robinetului de golire putem preintampina                                  eventualele infundari sau scaderi de presiune al retelei de apa. Sunt prevazute cu indicator/manometru de apa.

        Aici trebuie sa ne decidem ce dorim sa eliminam din apa

        Sunt necesare pentru o filtrare cu o precizie mai mare (daca este cazul)

Nu va exista niciodata garantia apei pura din puturile forate!

Cel putin la noi. Poate ca exista sisteme de filtrare care sunt capabile sa asigure apa potabila si in conditiile in care multi dintre parametrii apei se schimba foarte des. Din pacate la aceste surse de apa, problema este ca foarte multe lucruri care influenteaza calitatea apei se schimba des , cum ar fi: cantitatea de ploaie cazuta, ce face vecinul cat ingrasaminte foloseste, cat stropeste cu chimicale etc.

Am discutat mai inainte de analize de laborator, dar este clar ca aceste rezultate se refera doar la proba prezentata si au caracter momentan. Daca vecinul incepe sa arunce cu ingrasaminte sau stropeste cu chimicale si zona nu este prevazuta cu canalizare (si de obicei unde se foloseste apa din puturi, nu prea este canalizare), analiza anterior efectuta nu mai este valabila.

Aceste sunt problemele puturilor forate sau sapate.


[Citeste mai mult]
Contact / Newsletter
Informatii utile:
Social media
Magazin de prezentare:
Oradea, strada Ady Endre nr.4
0722458313
0770122771
0259445152
Pentru a primi ultimile noutati introduceti adresa de e-mail
Informatii utile:
Contact / Newsletter
Magazin de prezentare:
Oradea, strada Ady Endre nr.4
0722458313
0770122771
0259445152
Pentru a primi ultimile noutati introduceti adresa de e-mail
Social media
Copyright © topfiltreapa.ro 2019
Created by Stevenson design