Sfaturi pentru achizitionarea sistemelor de filtrare

La achizitionarea unui sistem de filtrare luati in considerare urmatoarele 5 sfaturi utile

Alegerea sistemului de filtrare nu este o sarcina usoara. Ca sa nu va pierdeti in labirintul optiunilor si variantelor si cel mai important sa nu fiti derutati la cumparare, iata cateva sfaturi utile ce trebuie sa luati in considerare atunci cand va decideti sa achizitionat un sistem de purificare al apei potabile.

Ce sa elimine din apa
Este important de gandit ce vreti sa eliminati din apa , ce va deranjeaza cel mai mult in compozitia apei pe care o consumati, pentru ca exista o gama larga de sisteme de filtrare si purificare. Trebuie sa recunoastem ca calitatea apei din retelele de apa potabila publice din Romania lasa mult de dorit

Este de stiut ca apa din retele publice este dezinfectat cu clor, iar efectele nocive ale acestuia au fost dovedite de mai multe grupuri de cercetatori independenti. Despre prezenta clorului in apa puteti citi aici.
Problema este si prezenta metalelor grele din cauza conductelor, prezenta nitratilor si nitritilor ce ajunge in apa din cauza ingrasamintelor chimice folosite in zonele agricole, iar in zonele vestice ale tarii continutul ridicat peste limitele admisibile de arsen.
Deci acestea sunt problemele reale si daca doriti sa achizitionati un sistem de filtrare aceste probleme trebuie sa rezolve.

Raport pret-performanta
Este adevarat ca un filtru de apa este o investitie uriasa? Din fericire nu. Trebuie sa fiti atenti ca in multe cazuri aparatele „dichisite”, prezentate ”hyper-super” performante, ascund tehnologii foarte simple si ieftine, pentru ca filtrarea apei in sine nu este un lucru costisitor. De multe ori nu valoarea reala al aparatului trebuie sa platiti ci comisionul mare al comerciantului, din cauza asta devine asa scump. Puneti-va intrebarea: oare aparatul care costa de zece ori mai mult, este de zece ori mai performant?

Costuri de intretinere
Capcanele multor sisteme de filtrare este ca la intretinerea lor este nevoie de specialist. Oare este adevarat sau este un truc de marketing al comerciantilor ca sa va vanda consumabilele scumpe impreuna cu specialistul scump? Se pune urmatoarea intrebare: Cat de des trebuiesc schimbate cartusele filtrante si cat costa? Luam ca exemplu raspandirea canilor de filtrare ieftine, unde capcana mare este ca cartusele trebuiesc schimbate des si nu sunt de loc ieftine.

Aveti grija sa nu va dati seama ulterior de aceste detalii neplacute si costisitoare!
Companie de incredere de la care puteti achizitiona si in viitor consumabile
Daca va fi necesar achizitionarea consumabilelor, puteti comanda, gasiti consumabilele compatibile cu sistemul dvs.? Este o companie de incredere ca si peste o jumatate de ani sau doi ani va fi pe piata daca veti avea nevoie de consumabile? – aceste aspecte deasemenea trebuiesc luate in considerare.

Pot dezvalui aceste aspecte: forma companiei, aspectul site-ului web sau informatiile de contact.

Primiti instructiuni de instalare, utilizare, certificat de garantie la sistemele de filtrare
Primiti instructiuni de instalare, utilizare, certificat de garantie la sisteme de filtrare? Din pacate foarte multe filtre de apa ieftine se comercializeaza fara instructiuni de utilizare si garantii. In aceste situatii se pot ivi probleme pentru ca chiar si instalarea filtrelor simple presupune anumiti pasi pe care trebuiesc urmati din instructiuni de instalare si utilizare pentru a obtine rezultate cat mai bune.

Instalarea si utilizarea necorespunzatoare poate reduce eficienta sau poate duce la defectarea aparatului.

In acest caz, daca trebuie sa cumparati un aparat nou, din start ati pierdut mai mult decat ati economisit.

Inca 1 secret pe care putini stiu!
Poate nu stiti. Doar ca v-ati scapat de daunatorul clor si derivatele de clor din apa potabila nu ati rezolvat totul. Exact asa important este si eliminarea clorului din apa de baie ca si din apa potabila. Acest lucru se datoreaza faptului ca clorul are efect distructiv si asupra pielii ducand la deshidratarea, inrosirea pielii, in cazul copiilor poate cauza eczeme. A fost dovedit stiintific faptul ca printr-o baie in apa cu clor, va ajunge in organism o cantitatea de clor egala cu consumul a 2 L de apa cu clor.

Clorul slabeste sistemul imunitar, iriteaza pielea, poate provoca eczeme, acnee.

Scapati de clor si din apa de baie daca intr-adevar vreti sa pastrati sanatatea.