Tehnologia kdf

Ce inseamna  KDF?
KDF este prescurtarea expresiei din engleza „Kinetic Degradation Fluxion” insemnand: Flux de degradare (de descompunere) in miscare. Este o procedura in tehnologia de tratare a lichidelor, iar incarcatura de KDF este un material omologat pentru tratarea apei potabile si al  apei uzate. KDF este un mediu de filtrare folosit cu succes si in sistemele casnice de filtrarea apei potabile. De regula, este utilizat in etapa de prefiltrare, inaintea stadiului de ultra-filtrare sau osmoza inversa.
 
Ca si material, este un aliaj de cupru-zinc de inalta puritate de culoarea predominanta aurie sau de cea a bronzului.
S-a constatat ca este un mediu de filtrare care distruge algele, spori, inhiba inmultirea bacteriilor, indeparteaza clorina, pesticidele, materiile organice, rugina, gustul si mirosul neplacut, hidrogenul sulfurat, fier, crom, plumb, cadmiu, calciu, aluminiu, mercur, arsenici si alti compusi organici. Eficienta creste in cazul cand este utilizat in serie cu un filtru cu carbune activat (GAC). 
 
Purificarea apei – KDF se bazeaza pe procesul chimic redox (reducere-oxidare).
 
Oxidarea este procesul prin care un atom sau un ion cedeaza electroni, marindu-si numarul de oxidare.
 
Reducerea este un proces de acceptare de electroni, caz in care are loc scaderea numarului de oxidare.
 
In procesele de oxidoreducere (redox), reactiile de oxidare si reducere au loc concomitent. Atomii, moleculele sau ionii care in reactiile redox accepta electroni sunt agenti oxidanti, iar cei care cedeaza electroni sunt agenti reducatori.
 
Prin aceasta metoda se elimina din apa clorul si metalele grele. Filtrul KDF prin cedare de electroni transforma clorul in ioni de clorid (neagresivi), iar ionii de metale grele sunt retinute de aliajul cupru-zinc, ramanand in filtru. Prin procesul redox se creaza un mediu electrolitic nesuportbil pentru bacterii, alge si ciuperci reducand si depunerea calcarului.
 
Avantajele tehnologiei KDF
  • KDF mareste randamentul si viata de functionare al filtrelor de apa.
  • Reduce cheltuielile de intretinere al filtrelor de apa.
  • Se poate obtine purificarea completa sau aproape completa al apei potabile din retea.
  • KDF incarcat in  filtru cu carbon activ prelungeste proprietatile de filtrare al carbonului.
  • Filtrul cu carbon activ combinat cu KDF se poate recicla dupa utilizare, nu contine materiale periculoase fata de filtru simplu cu carbon activ.
  • Filtrele KDF indeparteaza eficient cu pana la 99% clorul, microorganismele, impiedica inmultirea bacteriilor, algelor, ciupercilor. KDF elimina cu pana la 98% metalele grele din apa (ex.plumb, cupru, crom, nichel etc.)