Apa hidrogenata

Ce este apa hidrogenata?

Un cunoscut savant a ajuns la concluzia ca „combustibilul” organismului este hidrogenul si nu oxigenul, cum au crezut multi. Ca sa putem introduce cat mai mult hidrogen in corpul nostru, deja exista mai multe posibilitati excelente, cum ar fi apa hidrogenata, defapt apa imbogatita cu hidrogen.

Sa ne intoarcem la starea de baza!

Din studiile scolare putem sa ne amintim de atomi, molecule , ioni. Am invatat si ca ionii au particule incarcati electric, generati in urma ionizarii din atomi sau molecule. Există, de asemenea, ioni pozitivi și negativi, numiți cationi și anioni ce depind de numarul electronilor legati de atom.Dacă sunt mai puțini electroni, există un deficit de electroni dacă se generează mai mult atunci exces de electroni.

Particula cea mai mica al compusilor chimici este molecula. Moleculele sunt formate din atomi construiti din neutroni, protoni si electroni, cele doua din urma definesc starea de incarcare al atomului. Electronii atomilor sunt pozitionati pe asa numite orbite. Atomul care are lipsa de electron incearca atragerea, completarea cu alt electron ca sa restabileasca echilibrul.

Ce se intampla cu hidrogenul?

Aceasi situatie este si in cazul hidrogenului, avand lipsa de electron incearca sa “coopereze” cu alti atomi. De exemplu foarte bine colaboreaza cu oxigenul.

In timpul ionizarii apei se formeaza apa acida si apa alcalina in functie de continutul de hidrogen al lichdului. Daca creste concentratia de H3O+ , atunci vorbim de cationi, apa va fi acida. In schimb daca creste concentratia de OH, atunci numarul anionilor este mai mare, iar apa devine alcalina.

OH-ul mentionat, cum se vede, are o lipsa de electron, ce ar vrea sa atraga ceva. Daca bem un pahar de apa alcalina, hidroxizii din apa atrag radicalii liberi(care sunt incarcati +), neutralizand pe acestea.

Elster si Geitel au descoperit beneficiul ionilor negativi in anul 1899. In urma experientelor pe soareci au constatat ca mediul imbogatit cu ioni negativi afecteaza pozitiv viata soarecilor. Iar Kornblueh a constatat ca pacientii sai se recupereaza mai repede daca primesc o doza mai mare de ioni negativi. Mai multe studii clinice au confirmat faptul ca apa hidrogenata, in cazul mai multor boli, are efect pozitiv asupra recuperarii pacientilor.

Din vaste studii al cercetatorilor s-a constatat ca in natura, in jurul cascadelor este cea mai mare concentratie de ioni negativi.

Ce sunt radicalii liberi si de ce provoaca probleme in organism?

Trebuie stiut ca nu numai in mediul inconjurator sunt ioni negativi si pozitivi dar si in organismul nostru. Aceste au denumiri specifice, negativii se numesc antioxidanti iar pozitivii radicalii liber.Unul dintre cel mai semnificativ radical liber il numim superoxid, o moleculă de oxigen care contine electron in exces.Celulele responsabile cu neutralizarea agentilor patogeni din organism sunt moleculele benefice sistemului imunitar. In schimb daca se produc in exces radicali liberi o parte din ele vor deveni inutile. Slabirea sistemului imunitar sau chiar influentele mediului extern pot provoca inmultirea radicalilor liberi in organism.

Radicalii liberi inutili din organism, care sunt desprinsi din moleculele gigante care ne construiesc corpul, in timpul proceselor metbolice ataca celulele corpului in fiecare moment al zilei. Daca corpul nu dispune de destui antioxidanti atunci radicalii liberi extrag electronii direct din celulele corpului. Azi este dovedit stiintific ca imbatranirea este rezultatul distrugerii celulelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt devastatoare in celule prin atacarea a mai multor tinte cum ar fi: membrana celulelor, proteinele si acizii nucleici. Ca urmare a activitatii lor negative, ele dauneaza ADN-ului celulelor.Aceste procese pot fi reduse prin utilizarea antioxidantilor.

Ce efect are apa hidrogenta asupra organismului, cum actioneaza?

Hidrogenul este cunoscut ca cel mai mic antioxidant, iar beneficiul cel mai avantajos este ca, cand se desparte de electron nici atunci nu devine radical liber. In plus datorita dimensinii extrem de mici poate ajunge foarte repede in orice punct al organismului. Isi exercita efectul prin faptul ca in timp ce cedeaza electronul, arde oxigenul, astfel jucand un rol important in detoxifierea organismului, restabilind echilibrul acido-bazic al organismului.

Potrivit cercetarii lui Dr. Hayashi, s-a constatat ca apa bogata in hidrogen poate furniza energie suplimentara organismului. Apa hidrogenata poate funcționa ca un antioxidant puternic, astfel încât poate neutraliza cu succes radicalii liberi nocivi, contribuind in mare masura la prevenirea bolilor, dar poate contribui și la eficiența tratamentelor Există acum multe dovezi științifice ca radicalii liberi accelereaza imbatranirea, dar hidrogenul bogat în apa poate contracara acest efect.

Pentru ce boli, simptome sau probleme merita sa bem apa hidrogenata?

Daca consumati apa hidrogenata, pielea va deveni hidratanta, se va intinerii si chiar se pot micsora ridurile. Datorita puterii naturii se vor vindeca mai repede ranile, se pot micsora reactiile alergice, se pot vindeca mai rapid bolile de piele. Intrucat in organism hidrogenul din apa hidrogenata are ca efect antioxidant , se vor reduce numarul radicalilor liberi in urma careia se poate restabili absorbtia nutrientilor,se poate porni detoxifierea si cu mare probabilitate se va reduce nivelul colesterolului si se poate restabilii metabolismul organismului. Pe baza de experienta s-a constatat ca consumul de apa hidrogenata imbunatateste functia hepatica si scade nivelul glicemiei si se pot scapa mai usor de grasimile depuse in organism. Observațiile indica faptul că antioxidanții pot fi de asemenea implicați în prevenirea dezvoltarii factorilor de risc asociati cu cancerul.

Studiile au aratat ca apa hidrogenata poate neutraliza efectele adverse ale diferitelor substante chimice, deci este recomandat sa spalati legumele și fructele inainte de consum cu apa hidrogenata, reducand astfel riscul de a introduce in organism substante nocive.

Iata cateva boli si simptome la care putem astepta imbunatatiri daca consumam apa hidrogenata:

  • metabolism lent
  • inflamatii in organism
  • alergie (astm, tulburari trofice ale pielii)
  • ecteme
  • excesul de greutate, incapacitate de a pierde in greutate
  • lipsa de energie, oboseala, letargie
  • accelrerarea declinului fizic si mental
  • probleme de digestie
  • riduri, piele uscata
  • rigiditate si dureri articulare

Putem numi efectul apei hidrogenata efect de vindecare?

Deoarece apa hidrogenata nu este un medicament, ea poate fi definita in primul rand ca o formula vitalizanta, detoxifianta si de promovare a sanatatii, bazata pe termenul legal. insa nu este departe momentul cand medicina va declara ca factor de vindecare. Cercetarile s-au accelerat in ultima vreme, iar rezultatele sunt promitatoare.

Cat se poate si cat merita sa consumati zilnic?

Cantitatea de 1-1,5 litri de apa hidrogenata pe zi poate sustine in mod adecvat functionarea organismului, prin aceasta cantitate se introduce in organism un numar suficient de electroni care vor putea lupta cu radicalii liberi fara ca sa fie necesara administrarea zilnica de vitamine sintetice in organism. Dar nici consumul a 2-3 litri pe zi nu va afecta sanatatea, practic apa hidrogenata nu se poate supradoza incat sa afecteze sanatatea organismului.

 

Se poate considera apa hidrogenata un nou miracol?

Defapt miracole exista doar in basme, povesti si evident in reclame. Asa ca nici apa hidrogenata nu este un miracol, doar pur si simplu are o baza stiintifica care dovedeste eficacitatea ei, la fel ca si in cazul altor produse. Producerea de apă cu hidrogen este rezultatul utilizarii a tehnologiei moderne a electrochimiei si termodinamicii. Posibilitatile tehnice creeaza alternativa pentru a face ceva mai bun, de exemplu imbogatirea apei potabile cu hidrogen, pentru a o face potrivit pentru sanatatea noastra. Desigur, deoarece nu este un miracol, nu va avea efect in 5 minute, va avea un efect benefic asupra corpului pe termen lung, ceea ce ne va face mai prospere, mai fresch.