Despre apa minerala
- De ce bem apa minerala?
- Pe ce criterii alegem apa minerala?
- Cat de multe saruri minerale benefice organismului poate sa fie in apa minerala?
De ce bem apa minerala?
Raspunsul la prima intrebare ar fi: bem apa minerala, pentru ca, probabil, nu ne place apa de la robinet.
Unii cumpara apa minerala pe considerente ca apa de la robinet contine clor.
Problema este ca in apa minerala aceste saruri sunt anorganice, adica organismul nu poate utiliza aceste saruri, sau doar in cantitati foarte mici, aproximativ 10-15% poate fi prelucrate.
Aceste saruri mineralele anorganice se depun in organism, putand provoca pietre la rinichi, calculi biliari, placi dentare, ateloscleroza, articulatii din ce in ce mai rigide. Apa minerala trebuie pastrata in loc intunecos, racoros, in caz contrar se pot inmultii microorganismele in ea, astfel devenind nesanatoasa pentru organism.
Pe ce criterii alegem apa minerala?
La intrebarea a doua, ca pe ce criterii alegem apa minerala, din pacate nu primim raspuns convingator – ex.: este ieftin, ne place marca respectiva, se gaseste in cel mai apropiat magazin, etc..
Oamenii nu aleg cu destula atentie apa minerala.
De unde stiti ca organismul are nevoie de sarurile minerale din apa cumparata; sau daca este necesar pentru organism o concentratie asa de mare de saruri minerale in apa?
Cat de multe saruri minerale, benefice organismului, poate sa fie in apa minerala?
Raspunsul la a treia intrebare veti intelege prin urmatorul exemplu:
Necesarul zilnic de calciu pentru organism este de 1000 mg. Un litru de apa minerala contine in general 100 mg de Ca.
Beti zilnic 10 litri de apa minerala pentru asigurarea necesarului zilnic de calciu???
Sigur nu. Dar beti si un pahar de lapte, mancati si un pic de cascaval. Mineralele din alimente poate utiliza organismul in totalitate si asigura 90-95 % din necesarul uman.
Atunci intrebarea este legitima? De ce sa carati baxuri de apa minerala, cand organismul foloseste mineralele din apa doar intr-un procentaj foarte mic ????
Analiza cost-eficacitate
O familie de patru persoane consuma apa zilnic ~ 1,5 litri / persoana (pretul celei mai ieftine apa minerala fiind de ~2 lei/2 litri), adica 6 lei/zi, 180 lei/luna, 2190 lei/an.
Conform acestor calcule in magazinul nostru online: www.topfiltreapa.ro, pretul unui filtru de apa cu osmoza inversa PurePro ERS 105 (USA) se amortizeaza in mai putin de 6 luni.